dinsdag 24 maart 2015

Techniek

Ik heb niks met techniek, denk ik altijd. Maar is dat eigenlijk wel zo? Dagelijks druk ik op allerlei knopjes om mijn apparaten in werking te zetten. Best wel veel knopjes: van de verwarming, de magnetron, de inductie kookplaat, de wasmachine, de tv, i-pad of tablet. Te veel apparaten die allemaal werken op elektriciteit. En toch heb ik er niet veel mee. Maar gebruiken doe ik het allemaal wel, steeds meer eigenlijk. Toegegeven, mijn mobiele telefoon heb ik eigenlijk nog steeds alleen 'voor onderweg', om bereikbaar te zijn of om even het thuisfront te laten weten dat ik weer naar huis kom als ik gewinkeld of gewerkt heb. Maar voor de rest wordt ik steeds handiger met apparaten. Checkte ik een aantal jaren geleden mijn mailbox maar twee of drie keer per week, nu zit ik er dagelijks bovenop en controleer ik de mail meerdere keren per dag. Pas geleden hoorde ik iemand zeggen: "Ik mail niet zoveel" en toen reageerde ïk zelfs verbaasd!

We worden allemaal steeds meer afhankelijk van bijvoorbeeld de computer. Dat bleek enkele weken geleden op mijn werk. Via een vreemde e-mail kwam er een virus het netwerk binnen. Het duurde wel een hele dag voordat dit was opgelost. Een brief of e-mail vanuit het digitale dossier versturen kon die dag niet. Eigenlijk kon er niks in de dossiers op de computer worden gedaan. Alleen iets opzoeken op internet lukte. En natuurlijk de fysieke dossiers in de hangmappen opruimen. Toch heerlijk om nog de ouderwetse prints en kopieën in je handen te kunnen pakken. Hoe had ik anders het telefoonnummer van een cliënt kunnen vinden?

Ja, eigenlijk werken we allemaal met techniek en kunnen we er niet meer zonder. Want zonder techniek wordt het koud, komt er geen warme maaltijd op tafel, is er geen tv en hebben we geen schone kleren meer. Lang leve de techniek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten