woensdag 19 augustus 2015

Rust op de camping

Het is heel rustig in de straat. Het lijkt wel alsof alle buren tegelijk op vakantie zijn. Het is gewoon stil in de straat. Heerlijk.

Dat was op de camping in Italië wel anders. Elke ochtend werden wij al voor zevenen gewekt door een huilende baby. Op een ochtend bleef het maar huilen, jengelen zonder dat we de ouders tegen het jongetje hoorden praten. Niet dat we het zouden kunnen verstaan want het waren Denen, maar toch. Mijn man knoopte een gesprek in het Engels met ze aan en toen bleek dat het kind die ochtend had overgegeven. Het bleek niet tegen olijfolie te kunnen. Dat hebben we ooit zelf meegemaakt met onze dochter, dus toen hadden we wat meer begrip. Maar het huilen stopte maar niet... Nee, wij kregen nog meer last, want aan de andere kant kwam een Nederlands gezin met drie kinderen die allemaal schreeuwden met schorre stemmen. Moeder zei tegen het ene kind: 'Schreeuw niet zo!', maar ze schreeuwde meteen tegen een ander kind: 'Wat doe je dat goed, zeg!'
In andere tenten zitten families met grotere kinderen en die hebben weer een heel ander ritme. Zij staan 's ochtends later op, maar gaan 's avonds tot in de latere uurtjes door. Buiten zitten voor de tent, drankje en hapje erbij en kletsen en lachten. En dat allemaal op een volume van een beetje te hard.
Wij zitten er letterlijk tussenin. Figuurlijk ook, want wij zijn niet echt ochtendmensen, maar 's avonds maken wij het ook niet echt laat. Wij zijn meer de middenmoot, zeg maar.

Er was nog wel een voorbeeldgezin op de camping. Een Duits gezin met 4 dochters tussen 5 en 15 jaar. Al hun namen eindigden op een a. En ze zaten hele lange tijden heel stil te lezen voor de tent, de drie grootste meisjes haalden zelf hun brood of drinken uit de tent en het was er stil! Vader lag rustig in de zon te slapen met een koptelefoon op en moeder was binnen in de tent. Kijk, dat is nou mijn ideaalplaatje!

Dit jaar hebben we gekampeerd in een huurtent. Op zich is het over het geheel genomen best goed bevallen in de tent. En toch denk ik zomaar dat we volgend jaar in een goed-geïsoleerde stacaravan gaan!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten