zondag 25 mei 2014

Ik kan (een beetje) tekenen!

Gisteren heb ik bij de Volksuniversiteit Amersfoort een workshop gedaan, de titel daarvan was: Toerist in eigen stad. We gingen met een groep van 12 deelnemers schetsen en kregen uitleg van Trudy Beekman.

We begonnen binnen voorzichtig te schetsen: blijven kijken op het papier en de pen bewegen over het papier vergt enige oefening en concentratie.

Daarna gingen we tekenend door de stad. We begonnen rustig op een terrasje aan de voet van de Lange Jan op het Onze Lieve Vrouwe plein.

Daarna volgden de straatjes van Muurhuizen, de Sint Joriskerk, de Langegracht en het Havik. Hierboven een foto van een schets van de Elleboogkerk.

Terug in het leslokaal kleurden we de schetsen in met kleurpotlood en daarmee gingen de schetsen leven. We konden er bijna niet mee stoppen. En toen kwam het leukste onderdeel: de boekjes doorgeven en kijken wat de anderen hadden getekend. Verschillende aah's en ooh's klonken. Het gaat niet om het eindresultaat, maar om het plezier dat je erdoor krijgt. Toch is het ook wel fijn als het een beetje leuk wordt en een ander ook zegt dat het mooi geworden is. Stilletjes ben je dan wel heel trots. Dat je dat al kunt in één les.


Vanochtend ben ik thuis verder gegaan door een aantal foto's uit een tijdschrift te tekenen. Hierboven zie je een straatje in Engeland en op de onderste foto drie tekeningetjes van Italië, Griekenland en Amsterdam.

Als je maar durft en begint dan wordt het ook nog wel wat, geloof ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten