zaterdag 17 januari 2015

Bekend terrein

Kilometerslange snelweg strekt zicht voor ons uit. We rijden in een rustige cadans. Weilanden strekken zich naast ons uit. De huizen en bedrijven die we passeren zijn nog bekend. Het valt mijn dochter ook op. "Hier zijn we wel vaker geweest," zegt ze. En dat klopt, deze weg rijden we wel vaker. Verderop heb je een industrieterrein waar zich alweer een nieuw bedrijf heeft gevestigd. Mooi pand, met veel glas. Een viaduct en ik lees de naam die erop staat. Een trein in de verte, die heel hard gaat. Dan een geluidsscherm, de huizen die erachter liggen zijn niet te zien. Een bouwbedrijf met heel veel voorraad aan dakpannen en stapels hout. Raken ze dat allemaal wel kwijt, denk ik.
Dan geeft mijn dochter aan dat ze moet plassen en ook nog eens heel nodig. Zomaar opeens. En al kennen we de route heel goed, we kunnen toch niet opnoemen waar zich een benzinestation bevindt. We manen dochter om het nog even op te houden totdat we een benzinestation zien. Na elk vast punt dat bekend oogt en na elke bocht verwachten we een benzinestation, maar steeds verschijnt er geen. Dan zien we eindelijk aan de rechterkant van de weg een bordje met allerlei symbolen erop: eten, drinken, benzine. Gelukkig, nog maar anderhalve kilometer. Als we er zijn snellen we naar binnen en zijn precies op tijd bij de wc.

We vervolgen daarna snel onze weg. De omgeving wordt wat minder bekend, omdat we hier minder vaak komen. Het landschap verandert. Het land is hier niet meer vlak, maar heuvelachtig. Een wijds uitzicht als je boven op de heuvel bent. Als we van de snelweg af zijn bochtige wegen en kleine dorpen. Het is het zuiden van Nederland, Limburg, en ons derde jaar in een bungalowpark in Schin op Geul. We komen hier graag. Het is zo anders dan thuis, heerlijk vakantie-achtig. Valkenburg met z'n grotten en z'n stoeltjeslift om de berg op te gaan. Het drielandenpunt waar je ook meteen op het hoogste punt van Nederland bent. Ook voor het derde jaar blijft het prachtig.

Als we een wandeling in het dorp vlakbij het bungalowpark maken, zien we een heel mooi huis. Die te koop staat. Wat een mooi huis, vinden we allemaal. We googelen later om te zien wat dat gaat kosten. Als het aan de kinderen ligt dan verhuizen we morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten