zondag 12 april 2015

Liefde voor Amersfoort

Kort geleden begon de zomertijd. Dat betekent dat er weer een nieuw toeristenseizoen voor de deur staat. In de zomermaanden komen er meer toeristen en sommige attracties gaan na een winterstop weer beginnen. Een mooi moment om de vrijwilligers die zich in het centrum van Amersfoort inzetten eens in het zonnetje te zetten als dank voor hun inzet, dacht City Marketing. Onder de titel 'Liefde voor Amersfoort'. In het zonnetje gezet werden we. Alleen niet door het weer, want het regende de hele middag nogal hard. Toch voelden we ons wel in het zonnetje gezet, omdat we zo werden verwend.

Het begon in De Mariënhof met koffie/thee en veel lekkers. Daarna konden we meedoen aan verschillende activiteiten waarvoor we ons van te voren hadden opgegeven. Ik deed mee aan een ritje in een tuktuk (zie de foto hieronder), een stadswandeling en een high tea. Anderen kozen voor een torenbeklimming, wijnproeverij, een kappers knipbeurt, knutselen of een taart versieren. Er was heel veel keus, waarbij je wel moest uitvogelen of je met de start- en eindtijd van de activiteiten wel uitkwam. Tussendoor mochten we een patatje halen of een ijsje. En als afsluiting van de middag werd er nog geborreld.


Gauw een foto gemaakt vanuit de tuktuk, maar we reden snel!

Omdat het op die eerste zomertijd-zondag nogal regende was het niet druk in de stad, maar het werd er toch levendig door al die vrijwilligers die zich naar de activiteiten begaven. Allemaal hadden we een grote lach op ons gezicht, omdat we zo aan het genieten waren. Ook al werden we nat van de regen, het deerde ons niet.
Flexibel als we zijn als vrijwilligers werd de stadswandeling ingekort, de mensen in de open rondvaartboot zaten met grote paraplu's op om droog te blijven en degenen die gingen steppen trokken gewoon hun regenpakken aan. Van binnen werden we warm omdat we zo in de watten werden gelegd. Als vrijwilliger zetten we ons in voor de stad, maar we hebben allemaal natuurlijk wel werk gekozen dat we leuk vinden en dat ons ligt. Al die waardering hoeft dus eigenlijk niet, denken we bescheiden...

Door het regenachtige weer heb ik verder geen foto's gemaakt. Op de website liefdevooramersfoort.nl staan gelukkig wel foto's. Op de eerste fotocollage die je tegenkomt op de pagina reacties zie je een fotocollage. De bovenste foto in het midden is een foto van mijn high tea.

Hier zie je hoe leuk en gezellig het was. Al ben ik bescheiden, eigenlijk hoop ik wel een beetje dat het volgend jaar een vervolg gaat krijgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten