donderdag 26 juni 2014

Gemengd huwelijk

Je hebt kattenmensen en hondenmensen. Onlangs is er iemand afgestudeerd na lang onderzoek en hieruit is gebleken dat de mensen die voor een kat of hond kiezen er zelf een beetje op lijken. Een kat of hond, het is wel een heel verschil. Katten zijn soms dromerig, op afstand, soms uit de hoogte en ze moeten wennen aan veranderingen. Net als hun baasjes. Honden zijn wat opener, enthousiaster en speelser. Ook net zoals hun baasjes. Eigenlijk had k dat zonder onderzoek ook wel geweten. De dieren verschillen enorm van elkaar en ook de mensen van wie ze zijn verschillen. Wij als leken wisten al lang dat een hondenmens een hond kiest die uiterlijk op hem of haar lijkt, maar onderzoek wijst meer uit.

Wij hadden vroeger thuis een aantal konijnen, maar die waren van mijn vader. Hij verzorgde ze en won zelfs prijzen met zijn langoor soort. Daarna kregen we een hond. Een chocoladebruine Duitse staander, mooi om te zien, maar hij was zo wild of eigenlijk enthousiast. Blaffen, ronddraaien en springen als hij je begroette. Jong en onstuimig, maar tegenwoordig zou je toch echt zeggen 'adhd'. Daar konden mijn zus en ik niet mee omgaan. Wij werden er ook druk en schrikachtig van. Het huis werd letterlijk te klein voor ene drukke hond en twee zenuwachtige kinderen, dus ging hij naar andere mensen. Ook hebben we een kat gehad, zwart en wit van kleur en ze heette Minetje. Kijk, dat was heel andere koek, een rustig lief diertje zonder onrustig gedrag. Daar konden wij wel mee overweg. Maar of Minetje daar net zo over dacht... Waarschijnlijk niet, want na een novemberstorm kwam ze nooit meer terug en we hebben ook nooit meer iets van haar gehoord. Mijn zus heeft ook nog eens een goudvis gehad, maar die kun je niet echt vasthouden. Dus echte dierenliefhebbers zijn we niet echt.

Nu ik over het onderzoek van katten- en hondenmensen heb gehoord moet ik ineens denken aan een gemengd huwelijk. Want wat doe je als de ene partner van houden houdt en de andere partner van katten? Moet de partner die van katten houdt ook de hond uitlaten en moet de partner die van honden houdt ook de kat op schoot houden? En wonen de dieren dan als kat en hond in één huis? Misschien dat daar nog eens onderzoek naar gedaan kan worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten